Koulut ovat avaamassa oviaan Yhdysvalloissa. LEHTIKUVA/AFP

Lasten koronatapauksissa raju kasvu USA:ssa

Yhdysvaltalaislapsilla todettiin heinäkuussa 40 prosenttia enemmän koronavirustartuntoja.

Tuoreen tutkimuksen mukaan Yhdysvalloissa todettiin vähintään 97 000 koronavirustapausta lasten keskuudessa heinäkuun kahdella viimeisellä viikolla.

American Academy of Pediatricsin ja Children’s Hospitalin Associationin tutkimusraportin mukaan koronavirustartuntojen määrä lasten keskuudessa kasvoi tutkituissa osavaltioissa 40 prosenttia heinäkuun 16. ja 30. päivän välillä. Tutkimuksen tuloksista uutisoi CNN.

AAP on tutkinut koronavirustartuntojen määrää huhtikuusta alkaen. Sekä tartuntojen kokonaismäärä Yhdysvalloissa että koronatapausten määrä lasten keskuudessa oli tutkimuksen mukaan nyt korkeampi kuin kertaakaan aiemmin.

Tutkimuksen tulokset on koottu 49 osavaltioista kerätystä datasta. Lasten ikähaarukka vaihteli osavaltioittain: osassa kerätystä datasta ikähaarukan yläraja oli 14 vuotta, osassa 24 vuotta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n mukaan lasten COVID-19-koronavirusinfektioista on toistaiseksi olemassa vähän tietoa. Nykytiedon mukaan virustauti näyttäisi olevan lapsilla harvinaisempi kuin aikuisilla, ja lapset myös tartuttavat virusta eteenpäin vähemmän kuin aikuiset. Vaikea koronavirustauti näyttäisi olevan lapsilla harvinainen.

Myös nyt julkaistun AAP:n tutkimuksen mukaan vakava taudinkuva ja koronakuolemat ovat lasten keskuudessa harvinaisia.

Heinäkuussa julkaistun eteläkorealaistutkimuksen mukaan 10–19-vuotiaat lapset voivat kuitenkin levittää koronavirusta siinä missä aikuisetkin. Sen sijaan 9-vuotiaat ja sitä nuoremmat lapset tartuttavat tutkimuksen mukaan virusta eteenpäin huomattavasti vähemmän.

Suomen tavoin myös Yhdysvalloissa lapset ovat palaamassa näinä päivinä kouluihin. Yhdysvaltojen kouluista osa on avannut ovensa normaaliin tapaan, osa on päätynyt tekemään poikkeusjärjestelyjä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt