Lapsijärjestöt haluvat lapset pois al-Holin vankileiriltä. LEHTIKUVA / AFP Delil Souleiman

Lapsijärjestöt: Lasten pelastaminen ei ole mielipidekysymys

Järjestöt vaativat al-Holin lasten pelastamista viipymättä.

Suomalaiset lapsijärjestöt vaativat yhteisessä kannanotossaan suomalaisten lasten pelastamista al-Holin vankileiriltä mahdollisimman pian. Järjestöjen mukaan tätä edellyttää YK:n lapsen oikeuksien sopimus, joka on myös Suomea velvoittava.

”Sopimuksen perusteella Suomen tulisi tuoda suomalaiset lapsensa takaisin Suomeen mahdollisimman pian. Lasten pelastaminen ei siis ole mielipidekysymys, vaan Suomea velvoittava toimenpide. Tästä syystä Suomen tulee tehdä kaikkensa leirillä olevien suomalaislasten auttamiseksi”, tiedotteessa sanotaan.

Lapsijärjestöt muistuttavat lisäksi, että ”lapsen oikeuksien sopimukseen kuuluu kaikkien lasten suojelu syrjinnältä ja rangaistukselta, jotka perustuvat hänen vanhempiensa toimintaan tai mielipiteisiin. Lasten pelastaminen ei siten voi olla riippuvainen heidän vanhempiensa valinnoista.”

Tiedotteen ovat allekirjoittaneet Barnavårdsföreningen i Finland r.f., Nuori kirkko ry, Parasta Lapsille ry, SOS-Lapsikylä ry, Suomen World Vision ry, Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry sekä Yhteiset Lapsemme ry.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt