X
SULJE MAINOS
Lasten harrastustoimintaan liittyvät rajoitukset herättävät ihmetystä. LEHTIKUVA / PEKKA SAKKI

Lapset ensin? Koronarajoitukset hämmentävät

Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtajan mukaan lasten rajoittaminen on kaikkialla viimesijainen vaihtoehto.

Pohjois-Karjalan maakuntajohtaja Markus Hirvonen ihmettelee lasten harrastustoimintaan liittyviä koronarajoituksia. Hirvonen on jakanut Twitterissä kuvakaappauksen 10-vuotiaiden salibandy-turnauksesta, jossa lasten vanhemmilta on pääsy halliin kielletty.

Samaan aikaan Helsingissä on käynnissä salibandyn MM-kisat, johon vanhemmat pääsevät koronapassilla sisään. Koronapassia edellytetään 16 vuotta täyttäneiltä ja sitä vanhemmilta.

– Koronan hoidossa tapahtuu paljon hyvää, mutta paljon isoja huteja. Suuri ongelma on, että lapsia rajoitetaan aina aikuisia enemmän. Ei näin, koska haluamme säilyttää rajoituspolitiikan hyväksyttävyyden, Hirvonen kirjoittaa.

Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Soile Lahti kiistää, että kyse olisi ainakaan heidän asettamastaan määräyksestä.

– Meidän alueella ei ainakaan ole avi tämmöistä edellyttänyt. Ja lasten rajoittaminen on kaikkialla viimesijainen vaihtoehto. Olen kyllä kuullut, että avin on väitetty kieltäneen milloin mitäkin hallien käytöistä ja kirjastoista lähtien, mikä ei kyllä ole paikkaansa pitänyt.

Hirvosen mielestä sekava tilanne on johtanut siihen, että kunnat ja seurat asettavat viranomaisten määräyksiä tiukempia rajoituksia.

– Sen tiedän, Itä-Suomen Avin työ on ollut koko ajan ensiluokkaista. Tämä sekamelska johtaa siihen että osa kunnista rajoittaa itse enemmän ja jopa osa seuroista. Se ei ole lasten etu, vaan tulisi mennä Avin linjausten mukaan.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt