Lännen Media: Hallitus perustaa parlamentaarisen liikennetyöryhmän

Liikenneverkkoselvitys ei tule olemaan työryhmän pohjapaperi, mutta ryhmä voi työskentelyssään hyödyntää selvityksen osia.

Turun Sanomat uutisoi Lännen Median jutun, jonka mukaan hallitus on päättänyt perustaa parlamentaarisen liikennetyöryhmän.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) ja pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ovat olleet asiassa aktiivisia ja pyytäneet oppositiopuolueita mukaan liikenneverkon kehittämistä valmistelevan työryhmän työskentelyyn.

Bernerin johtamaan työryhmään tulee yksi edustaja jokaisesta eduskuntapuolueesta. Sen puheenjohtajana on ministeri Berner. Näin ollen ryhmässä olisi enemmistö oppositiolla. Ryhmän on tarkoitus työskennellä noin vuoden ajan.

Ministeri Berner väläytti parlamentaarisen työryhmän perustamista sen jälkeen, kun liikenneverkkoselvitys päätettiin keskeyttää. Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen esitti niin ikään työryhmän perustamista.

Parhaillaan hallitus valmistelee Lännen Median tietojen mukaan liikennetyöryhmän toimeksiannon muotoilua, johon oppositiopuolueet sen jälkeen ottavat kantaa. Alustavasti opposition edustajat ovat hallituslähteiden mukaan vastanneet hallitukselle, että he ovat valmiita osallistumaan parlamentaariseen liikennevalmisteluun. Asia vahvistetaan oppositiolähteistä.

Parlamentaarisen liikennetyöryhmän perustaminen ei ole virallisesti hallituksen maanantai-illan strategiaistunnon asialistalla, mutta hallituslähteet arvioivat, että ministerit keskustelevat ryhmän toimeksiannosta illalla.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen kertoo, että keskusta kannattaa parlamentaarisen liikennetyöryhmän perustamista.

– Liikenneverkon rapistuminen on pysäytettävä. Siihen tarvitaan lisää resursseja lähitulevaisuudessa. Toisaalta Suomen autokanta on EU-maiden vanhimpien joukossa. Myös sitä pitää pystyä uudistamaan sekä liikenneturvallisuus- että ympäristösyistä. Ainakin näiden kahden ison kysymyksen ratkaisemiseksi parlamentaarinen valmistelu olisi perusteltua, Kaikkonen toteaa LM:lle.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt