Työriidan osapuolina olivat Sähköalojen ammattiliitto ry, JHL ry sekä Energiateollisuus ry ja PALTA ry. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Lakkouhka peruuntui: Sähkö-, energia- ja ICT-verkostoaloille sopu

Uusi sopimus on voimassa vuoden 2020 maaliskuun lopulle saakka.

Sähkö-, energia-, ja ICT-verkostoalojen työtaistelu-uhka on peruuntunut. Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan kaikki riidan osapuolet ovat hyväksyneet sovittelija Jukka Ahtelan sovintoehdotuksen.

Lakkoja oli suunniteltu ensi viikon maanantaista keskiviikolle.

25 kuukauden mittainen sopimus on voimassa vuoden 2020 maaliskuun loppuun saakka. Sopimus sisältää yhteensä 3,3 prosentin palkankorotukset, mikä vastaa liittokierroksella syntynyttä työmarkkinoiden palkankorotuslinjaa.

Luottamusmiesjärjestelmään, paikalliseen sopimiseen ja palkkausjärjestelmään liittyen hyväksyttiin tekstimuutoksia ja kehittämishankkeita.

– Sovintoratkaisussa edistyttiin keskeisimmissä kysymyksissä, vaikka kokonaisuus ei kovin laaja paketti olekaan, JHL:n pääneuvottelijana toiminut sopimustoimitsija Kari Lehtinen sanoo.

Työriidan osapuolina olivat Sähköalojen ammattiliitto ry, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry sekä Energiateollisuus ry ja Palvelualojen työnantajat PALTA ry.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt