X
SULJE MAINOS
Lakko uhkaa pysäyttää raitioliikenteen. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Lakko uhkaa pysäyttää Helsingin metron – ”Työrauha ei toimi”

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi esityksen HKL:n yhtiöittämisestä.

Helsingin kaupunginhallitus on hyväksynyt kokouksessaan esityksen Helsingin kaupungin liikenneliikelaitoksen (HKL) yhtiöittämisestä. Yhtiöittäminen tarkoittaa nykyisen liikelaitosmuotoisen HKL:n muuttamista osakeyhtiöksi yhtenä kokonaisuutena lukuun ottamatta metrotoimintojen omistus- ja järjestämisvastuita, jotka siirtyisivät yhtiöön myöhemmin.

Helsingin Sanomat kertoi aiemmin tänään, että päätös uhkaa johtaa metro- ja raitioliikenteen pysäyttävään lakkoon tämän viikon torstaina ja perjantaina kuljettajien mielenilmauksen vuoksi. Työntekijöiden kerrotaan vaatineen uutta selvitystä yhtiöittämisen seurauksista.

Elinkeinoelämän Keskusliitto EK:n työelämäasioista vastaava johtaja Ilkka Oksala katsoo, että kyse on laittomasta lakosta ja päätöksestä olla kunnioittamatta kunnallista demokratiaa.

– Työrauha ei toimi. Helsingin kaupunki päättää liikelaitostensa yhtiöittämisistä. Päätökset tehdään helsinkiläisten valitsemien kunnallisten luottamushenkilöiden toimesta. Tähän voi vaikuttaa äänestämällä kunnallisvaaleissa, ei laittomasti lakkoilemalla, Oksala sanoo Twitterissä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt