Laki estää alaikäisen yrittäjän tien menestykseen – HS: Ei saa myydä tuotteitaan

17-vuotias Oskari Tamminen valmistaa jopa 1200 euron hintaisia veitsiä.

Helsingin Kulosaaressa asuva Oskari Tamminen, 17, valmistaa itse veitsiä rivitalon autotallissa. Helsingin Sanomien mukaan hän on yksi niistä nuorista, joka työskentelee tänä kesänä pääkaupunkiseudun 4H-yhdistyksen innoittamana. Helsingin, Espoon ja Vantaan 4H-yhdistykset auttavat esimerkiksi nuoria, jotka eivät ole löytäneet kesätyöpaikkaa. Yksi mahdollisuus on perustaa oma yritys.

Tamminen ei kuitenkaan toimi tänä kesänä vielä 4H-yhdistyksen alla nuorena yrittäjänä. Hän on alaikäinen, joten hän ei saa myydä tekemiään teräaseita. Sen sijaan hän toimii jäätelömyyjänä.

Tilanne on valitettava senkin vuoksi, että Tamminen voisi mahdollisesti saada tuotteitaan myydyksi ulkomaille. Veitsipiireissä tunnettu yhdysvaltalainen Nick Shabazz aikoo ottaa Tammisen veitsen arvioitavaksi Youtube-kanavalleen, minkä ansiosta Tammiselle on luvassa kansainvälistä näkyvyyttä.

Tammisen mukaan häneltä on tilattu jo yli kymmenen veistä. Sana on kulkenut ystävien ja tuttavien kautta. Hän valmistaa myös muun muassa uistimia ja koruja.

Puukkojen ja veitsien hintahaarukka on 150 eurosta noin 1200 euroon. Suuritöisimmät veitset vievät satoja työtunteja.

Kommentit