Kotitalouslainoja neuvoteltiin uudelleen 6,2 miljardin euron edestä ja asuntolainoja 5,5 miljardin euron edestä. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Lainoja neuvoteltu kiivaasti uusiksi

Asuntolainoja nostettiin huhtikuussa lähes 11 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Kotitalous- ja yrityslainoja neuvoteltiin uudelleen huhtikuussa enemmän kuin kertaakaan aikaisemmin, kerrotaan Suomen Pankista. Määrässä näkyvät Suomen Pankin mukaan useiden pankkien poikkeusoloissa tarjoamat lyhennysvapaat.

Kotitalouslainoja neuvoteltiin uudelleen 6,2 miljardin euron edestä, mikä vastaa 4,6 prosentin osuutta kotitalouksien lainakannasta huhtikuun lopussa. Asuntolainoja neuvoteltiin uudelleen 5,5 miljardin euron edestä, mikä vastaa 5,5 prosentin osuutta asuntolainakannasta. Myös opintolainoja, vapaa-ajanasuntolainoja ja kulutusluottoja neuvoteltiin uudelleen ennätyksellinen määrä.

Kotitaloudet nostivat huhtikuussa asuntolainoja 1,4 miljardin euron edestä, mikä on 10,8 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan. Asuntolainojen kanta oli huhtikuun lopussa 100,9 miljardia euroa ja sen vuosikasvu 2,8 prosenttia.

Kotitalouslainoista oli huhtikuun lopussa kulutusluottoja 16,6 miljardia euroa ja muita lainoja 17,7 miljardia euroa.

Yrityslainoja neuvoteltiin uudelleen 2,3 miljardin euron edestä, mikä vastaa 3,9 prosentin osuutta huhtikuun lopun yrityslainakannasta. Määrä oli Suomen Pankin mukaan ennätyksellinen kaikissa yrityslainojen kokoluokissa. Huhtikuussa yritykset myös nostivat uusia lainoja runsaasti, 1,9 miljardin euron edestä.

Yrityksille myönnettyjen euromääräisten lainojen kanta oli huhtikuun lopussa 96,2 miljardia euroa, mistä oli asuntoyhteisöille myönnettyjä lainoja 36 miljardia euroa.

Suomalaisten kotitalouksien yhteenlaskettu talletuskanta oli huhtikuun lopussa 98,4 miljardia euroa ja talletusten keskikorko 0,09 prosenttia.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt