X
SULJE MAINOS
Venäjällä on vahvistettu yhteensä yli 1,8 miljoonaa Covid-19-tapausta. LEHTIKUVA / AFP Alexander Nemenov

Lähes kolmasosa Venäjän koronatapauksista oireettomia

Maan varapääministerin mukaan syksyn epidemia-aalto on menossa vaikeampaan suuntaan.

Venäjällä vahvistettiin torstaina yli 21 600 koronatartuntaa ja ennätykselliset 439 kuolemantapausta.

Varapääministeri Tatjana Golikovan mukaan epidemian toinen aalto leviää tällä hetkellä nopeasti lähes koko maassa. Infektioita on vauhdittanut oireettomien taudinkantajien yllättävän suuri määrä, joka on viimeaikaisten testien perusteella 31 prosenttia kaikista tapauksista.

Koronan ilmaantuvuusluku on Venäjällä 1237,5 tapausta 100 000 henkilöä kohden. Tapauksia on suhteellisesti eniten Moskovassa, Jamalo-Nenetskin piirikunnassa, Altain tasavallassa, Kalmykijassa, Magadanskin alueella ja Keski-Aasian Tuvassa.

Terveydenhuoltojärjestelmän on varoitettu toimivan kestokykynsä äärirajoilla Pietarissa ja monilla muilla paikkakunnilla.

– Koko väestön samanaikaisesta testaamisesta ei olisi hyötyä epidemian kannalta, sillä viruksen itämisaika on jopa 14 päivää, terveydenhuollosta vastaavan Rospotrebnadzor-viraston johtaja Anna Popova sanoi RBC-kanavan mukaan.

Tatjana Golikovan mukaan viranomaiset olivat varautuneet syksyn ja talven epidemia-aaltoon, mutta ”tilanne on silti menossa vaikeampaan suuntaan”.

Venäjän Sputnik V -koronarokotteen on ilmoitettu estävän noin 92 prosenttia infektioista. Tiedot pohjautuvat kolmannen vaiheen kliinisistä kokeista saatuihin alustaviin tuloksiin.

Laajamittaiset rokotukset ovat lykkääntyneet ensi vuoden puolelle massatuotannossa ilmenneiden ongelmien vuoksi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt