Mia Laiho. LEHTIKUVA / HANDOUT / NINA MÖNKKÖNEN

Lääkärikansanedustaja vetoaa: Tämä sotea kaatavien pitäisi ymmärtää

Soten kaatajat pelaavat Mia Laihon mukaan viime kädessä ihmisten palvelujen kustannuksella.

Pelkkä lainsäädäntö ei vie sote-uudistusta maaliin vaan tarvitaan myös huolellista toimeenpanoa ja motivoitunutta henkilöstöä, kokoomuksen kansanedustaja, lääketieteen tohtori Mia Laiho (kok.) sanoo.

Hän muistuttaa Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksessaan, että uudistusta on tehty jo 15 vuotta. Laihon mukaan sairaanhoitopiirien, sairaaloiden, terveyskeskusten ja muiden ­sote-alan toimijoiden henkilökunta on koko tämän ajan odottanut jatkuvassa epävarmuudessa ja osallistunut samalla aktiivisesti uudistusten valmisteluun.

– Uudistuksen kaatamisen perään haikailevien olisi hyvä ymmärtää, että heidän poliittinen valtapelinsä pelataan viime kädessä ihmisten palvelujen sekä lääkärien ja hoitajien työhyvinvoinnin kustannuksella.

Mia Laiho muistuttaa monien asiantuntijoiden jo todenneen, että hallituksen viimeisimmän esityksen kanssa voidaan hyvin edetä.

– Valinnan­vapaus toteutuu laissa perus­tason palveluissa ja erikoistasolla hoitotakuun kautta. Tämä ­lisää ihmisen itsemääräämis­oikeutta ja nopeuttaa hoitoon pääsyä. Muutos vahvistaa perusterveydenhuollon roolia, jossa ei ole vielä onnistuttu.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt