X
SULJE MAINOS
HUS-alueen tehohoitopotilaita on jo jouduttu siirtämään hoitoon muualle. LEHTIKUVA / TOMMI ANTTONEN

Lääkäri hämmästelee: Ymmärretäänkö, että ihmisiä kuolee?

Kun tehohoito on täynnä, sen tarpeessa olevat kuolevat iästä riippumatta, tutkijatohtori painottaa.

− Ymmärtääkö väki mitä tarkoittaa, jos teho on täynnä keskellä pandemiaa? Sitä että sen tarpeessa olevat kuolevat, iästä riippumatta, kirjoittaa sisätauteihin erikoistuva lääkäri, tutkijatohtori Jukka Koskela Twitterissä.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUSin alueella tehohoitopaikat ovat täyttymässä, minkä vuoksi alueelta on aloitettu tehohoitopotilaiden siirto muualle Suomeen.

− Siirroilla pelataan aikaa. Kuka kantaa vastuun ja selittää omaisille turhat menetykset? Jos ei kehtaa täällä ilmoittautua, järjestetään tapaaminen, Jukka Koskela kirjoittaa.

Sosiaali- ja terveysministeriön strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki kertoi torstaina tiedotustilaisuudessa, että Suomessa sairaalahoidon tarve koronaviruspotilailla on kasvanut selvästi yli kevään tason. Tehohoidossa ei ole tapahtunut yhtä jyrkkää kasvua, mutta kuormitusta on sielläkin näkyvissä.

Sairaaloissa ollaan nyt erityisen huolissaan joulun ajan kuormituksesta. Erityisen kriittinen tekijä on henkilöstön riittävyys.

Hallitus neuvotteli koronatilanteesta keskiviikkona Säätytalolla. Pääministeri Sanna Marin (sd.) kommentoi tuolloin, että sairaanhoitopiireissä täytyy miettiä muita keinoja kuin valmiuslaki, jolla hoitohenkilökunnan riittävyys turvataan.

 

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt