Asiakas maksaa ostoksensa lähimaksulla. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Laajoja häiriöitä pankkipalveluissa

Pankkien verkkopalveluissa ja korttimaksamisessa ilmenee häiriöitä illasta alkaen.

Nordean ja Osuuspankin pankkipalveluissa on laajoja käyttökatkoja tämän viikonlopun aikana. Käyttökatkojen aikana verkkopankkipalvelut ovat poissa käytöstä eikä kortilla maksaminen tai käteisen nostaminen välttämättä onnistu.

Pankit suosittelevat asiakkaita varautumaan katkoon varaamalla etukäteen riittävästi käteistä rahaa ja hoitamalla päivittäiset pankkiasiat sekä sähköistä tunnistautumista vaativat asioinnit ennen katkon alkamista.

Osuuspankin palvelukatko alkaa lauantai-iltana kello 22 ja päättyy arviolta sunnuntaiaamuna kello 10. Palvelukatkon aikana OP:n verkkopankkipalvelut ovat poissa käytöstä. Palvelukatko koskee myös palveluita, joihin tunnistaudutaan OP:n pankkitunnuksilla.

Myös korttimaksamisessa ja käteisen nostamisessa voi ilmetä häiriöitä.

Nordean palveluissa on palvelukatko sunnuntaista 6. syyskuuta kello 04 alkaen. Palvelukatkon aikana Nordean korteilla ei voi nostaa käteistä, eikä Nordean pankkitunnuksia voi käyttää sähköiseen tunnistautumiseen. Myös verkko- ja mobiilipankit ovat pois käytöstä katkon ajan.

Korttimaksaminen onnistuu rajoitetusti esimerkiksi kaupoissa ja kylmäasemilla, mutta siinä voi esiintyä hitautta eikä maksaminen välttämättä onnistu. Katko vaikuttaa myös maksamiseen sellaisissa sovelluksissa, joihin Nordean maksukortti on lisätty maksuvälineeksi.

Korttien osalta katkon arvioidaan päättyvän sunnuntaina kello 14 ja muiden palveluiden osalta kello 17.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt