Verkkouutiset

Laajan vetoomuskirjeen keulamies: Haluamme kokoomukseen työrauhan kevääksi

Kari Tolvasen mukaan kokoomuksessa on epämääräistä liikehdintää.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Uudenmaan kokoomuksen puheenjohtaja, kansanedustaja Kari Tolvanen painottaa, että kokoomuksen kenttäjohtajien vetoomus puheenjohtajan puolesta tähtää työrauhaan täksi kevääksi, kun hallitus päättää isoista asioista.

– On tulossa kehysriihi ja sotekin pitää ratkaista. Haluamme rauhoittaa tilanteen ja antaa puheenjohtajalle täyden luottamuksemme kevään ajaksi, Tolvanen sanoo Verkkouutisille. Tolvanen oli kokoomuksen kenttäjohdon vetoomussähköpostin lähettäjä.

Tolvasen mukaan kokoomuksen ympärillä on ollut ”paljon sellaista epämääräistä liikehdintää”, minkä vuoksi koko kokoomuksen niin sanottu kenttäjohto katsoi parhaaksi vedota työrauhan puolesta. Tolvasen mukaan vetoomuksesta ei voi tehdä johtopäätöstä, että allekirjoittajat ovat mahdollisessa kokoomuksen puheenjohtajakisassa istuvan puheenjohtajan takana.

– Puheenjohtajan ratkaisee puoluekokous ja se on sitten eri asia.

Tolvanen ei halua tarkkaan määritellä, kuinka pitkään julistettu työrauha pitäisi kestää. Hänen mukaansa soten pitäisi olla hallituksen puolesta maalissa ”ennen kuin lehti tulee puuhun”, kuten asian on ilmaissut peruspalveluministeri Juha Rehula.

– Totta kai jos joku haluaa avata puheenjohtajakampanjan, niin se on mahdollista. Haluamme osoittaa puheenjohtajalle tukea tuleviin vaikeisiin neuvotteluihin, Tolvanen sanoo.

Kokoomuksen puheenjohtajaehdokkuutta on sanonut harkitsevansa ainakin kansanedustaja Harry Harkimo ja mahdollisesti myös kansanedustaja Elina Lepomäki. Petteri Orpo on sanonut, ettei ole nyt lähdössä kisaan ja saman viestin on kertonut Jan Vapaavuori.

Kokoomuksen koko kenttäjohto kirjoitti iltapäivällä lähetyssä vetoomuksessa haluavansa antaa puheenjohtajalle työrauhan. Vetoomuksen oli allekirjoittanut kaikki piirien puheenjohtajat, kokoomuksen varapuheenjohtajat ja puoluevaltuuston johto.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)