Ulkoilija Kaivopuistonrannassa Helsingissä auringonpaisteessa 23. kesäkuuta 2020. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Laaja helle vaihtuu viileämpään ja sateisempaan säähän

Elokuussa voidaan silti vielä saada helteitä.

Eilen lauantaina Suomessa esiintyi Forecan mukaan hellettä ennustettua laajemmin. Kuuminta oli Kruunupyyssä, jossa elohopea nousi 29,4 asteeseen.

Tänään sunnuntaina 9. elokuuta hellealue pienenee ja helteitä saadaan maan eteläosissa, Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan myös maan itäosissa. Kuurottaisia sateita saadaan Forecan mukaan maan itä-, keski- ja pohjoisosiin.

Päivän lämpötilat ovat Ilmatieteen laitoksen mukaan korkeimmillaan maan etelärannikolla ja itäosassa, vaihdellen 24–29 asteen välillä. Muualla maan etelä- ja keskiosissa lämpötila on hieman alempi, 20–25 astetta.

Lapissa saadaan tänään Forecan mukaan jatkuvampia sateita ja myös ukkosia esiintyy. Ylimmillään lämpötila on Ilmatieteen laitoksen mukaan maan pohjoisosassa tänään 18–23 astetta. Keski- ja Pohjois-Lapissa on hieman viileämpää, 12–17 astetta.

Huomenna maan etelä- ja keskiosassa lämpötilat vaihtelevat ylimmillään 17–22 asteen välillä, maan pohjoisosassa 12–17 asteen välillä.

Elokuussa voidaan Forecan mukaan saada vielä helteitä, mutta mitä pidemmälle elokuu etenee, sen epätodennäköisemmiksi ne muuttuvat.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt