Mielenosoittajia Madridin Colón-aukiolla. LEHTIKUVA / AFP Pierre-Philippe Marcou

Kymmenet tuhannet vaativat uusia vaaleja Madridissa

Jopa 45000 mielenosoittajaa kokoontui Madridiin vastustamaan hallitusta.

Poliisin mukaan jopa 45 000 mielenosoittajaa on kokoontunut Espanjan Madridin keskustaan vastustamaan hallituksen ehdottamia neuvotteluja Katalonian separatistien kanssa. Asiasta uutisoi BBC.

Kaksi oikeistopuoluetta kutsuivat mielenosoitukset koolle, kun sosialistista PSOE-puoluetta edustava pääministeri Pedro Sánchez tarjosi Katalonian separatisteille pyöreän pöydän keskusteluja sekä erityisen neuvottelijan nimittämistä ratkaisemaan Katalonia tilannetta

Espanjan oikeistopuolueet pitävät pääministerin tarjousta valtiopetoksena ja antautumisena. Mielenosoittajat vaativat, että vuoden 2020 vaalit tulisi järjestää ennenaikaisesti.

–  Sánchezin aika on ohi. Mielenosoitukset ovat käännekohta, jonka myötä voimme palata rauhaan ja laillisuuteen Espanjassa, sanoi keskusta-oikeistolaisen kansanpuolueen johtaja Pablo Casado puheessaan mielenosoituksessa.

Oikeiston tavoin myös hallitseva sosialistipuolue vastustaa Katalonian itsenäisyyttä.

– Puolueeni on aina ollut avoimen vuoropuhelun kannalla. Yritämme nyt ratkaista sen kriisin, joka syveni Kansanpuolueen ollessa vallassa, pääministeri  Sánchez on kommentoinut tilannetta.

Hallitus kuitenkin ilmoitti jo perjantaina, että separatistit olivat hylänneet sen tarjoamat neuvottelut.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt