Verkkouutiset

Kuvatodiste: Uutta venäläiskalustoa Ukrainassa

Kuva-analyysi paljastaa Venäjän tuoneen Ukrainaan uusia panssaroituja ajoneuvoja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan ja Syyrian konflikteissa käytettyjä aseita ja kalustoa tutkivan Bellingcat-blogin julkaiseman kuva- ja videoanalyysin perusteella Venäjä on tuonut Itä-Ukrainan alueelle uusia panssaroituja ajoneuvoja.

Oheinen video ilmestyi Youtube-videopalveluun uudenvuoden aattona. Siinä näkyvät ajoneuvot on väitetysti kuvattu Ukrainan alueella.

Erityisen mielenkiintoiseksi videon tekevät siinä näkyvät miinoilta suojatut BPM-97-ajoneuvot. Niitä ei ole käytössä Ukrainan asevoimissa, joten ne voivat olla peräisin vain Venäjältä.

Videon kuvauspaikkaa on tähän mennessä ollut mahdotonta varmistaa. Nyt useille sivustoille on kuitenkin ilmestynyt myös väitetysti Ukrainassa otettuja kuvia BPM-97-ajoneuvoista.

Bellingcatin Eliot Higginsin julkaiseman analyysin perusteella kuvat on selvästi otettu Itä-Ukrainan Luhanskissa.

”Koska Ukrainalla ei ole BPM-97-ajoneuvoja, vaikuttaa äärimmäisen todennäköiseltä, että kyseessä on venäläinen sotilasajoneuvo Ukrainan alueella. Tämä on lisätodiste siitä, että Venäjä toimittaa erilaisia sotilasajoneuvoja Ukrainassa toimiville aseellisille ryhmittymille”, Higgins kirjoittaa blogissaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)