Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtajan Tomi Louneman tviittaama kuva Helsinki-Vantaan lentokentältä. Kuva: Huoltovarmuuskeskus LEHTIKUVA

Kuva lentokentältä: Kiinalaisia maskeja saapunut Suomeen

Hengityssuojaimet lennätettiin Kiinasta Finnairin rahtikoneella.

Helsinki-Vantaan lentokentälle on saapunut tiistaina kirurgisilla maskeilla ja hengityssuojaimilla täytetty rahtikone. Kyseessä on ensimmäinen huoltovarmuuskeskuksen tavoittelemasta 11 koneellisesta suojavarusteita.

Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtajan Tomi Louneman mukaan kyydissä on toista miljoonaa maskia.

– Ensimmäinen Huoltovarmuuskeskuksen tilaama #Finnair’in A-350 koneellinen kirurgisia maskeja (2 milj. kpl) ja hengityksensuojaimia (230 000 kpl) Kiinan Quangzhou:sta laskeutui hetki sitten Helsinki-Vantaan kentälle, Lounema tviittaa kuvan kanssa (alla) Twitterissä.

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekosen (vas.) mukaan kaikki Kiinasta tilatut materiaalit tarkastetaan ja testataan normaalin käytännön mukaisesti ennen käyttöönottoa. Suomessa turvallisuustestauksesta vastaa Teknologian tutkimuskeskus VTT.

– Suomeen saapuu tänään klo 14.30 lentorahdilla merkittävä lisäerä kirurgisia suusuojia ja hengityssuojia Huoltovarmuuskeskuksen varaston täydennykseksi, ministeri toteaa Twitterissä.

– Lisää on tulossa ja myös kotimainen tuotanto on käynnistymässä. Teemme kaikkemme suojavarusteiden riittävyyden ja saatavuuden takaamiseksi. Hoivahenkilöstön suojauksen varmistamiseksi huoltovarmuuskeskus toteuttaa tarvikkeiden jakelun suunnitelmallisesti ja tarpeen mukaan.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt