Kuuma PS vastaan UV -väittely: ”Tässä petettiin Suomen kansa”, ”Halla-ahokin kannatti näitä vielä viime maanantaina”

Uusi puolueryhmä ja hajonneen puolueen jäljelle jäänyt osa kävivät toisiaan vastaan.

Perussuomalaiset ja heistä irronnut Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmä sanailivat maanantaina eduskunnan täysistunnossa. Siellä käsiteltiin pääministerin ilmoitusta hallituspohjanmuutoksesta.

Debatissa Sdp:n Antti Lindtman ihmetteli ensin, että nyt näyttää huonolta. Hän kysyi pääministeri Juha Sipilältä, eikö hallituksen piirissä todella puhuttu sanaakaan perussuomalaisia koskeneista suunnitelmista ennen PS:n puoluekokousviikonloppua.

Uuden vaihtoehdon Simon Elo sanoi perussuomalaisten ryhmäpuheenvuoroa kuunnellessaan ajatelleensa, että ”he tekevät sen itse”. Elon mukaan Uusi vaihtoehto on sitoutunut hallitusohjelman kirjaukseen EU:sta.

– Myös edustaja (PS:n Laura) Huhtasaari sanoi niitä linjauksia kannattavansa! Niin sanoi heidän puheenjohtajansa (Jussi) Halla-aho vielä viime maanantaina! Täytyy ihmetellä, kuka tässä on epäjohdonmukainen ja kuka johdonmukainen, Simon Elo syytti.

Elo sanoi, että ”en pidä siitä vihan ilmapiiristä, mitä nyt yhteiskunnassa paljon on”. Hallituksen pohjan vaihtuminen meni hänen mukaansa täysin perustuslain mukaan.

PS:n Laura Huhtasaari vastasi, että Anneli Jäätteenmäki joutui aikanaan eroamaan pääministerin paikalta kerrottuaan ”muunneltua totuutta vähäpätöisemmästä asiasta kuin tämä”.

– Tässä on nyt petetty perussuomalaisten lisäksi myös Suomen kansa. Se on häpeä suomalaiselle demokratialle ja koko Suomen kansalle.

Huhtasaaren mukaan ”monet Uuden vaihtoehdon kansanedustajista ovat päässeet eduskuntaan Jussi Halla-ahon suosituslistalta”.

– Jussi Halla-aho kelpasi monille 2015. Jussi Halla-aho ei enää näytä kelpaavan. Mutta nyt uusi liberaali, Uusi vaihtoehto on nähnyt päivänvalon, ja heistä on tullut EU-myönteisiä!

Kommentit