ISIS-johtaja on myöntänyt syyllisyytensä. LEHTIKUVA / AFP Delil Souleiman

Kuulua ISIS-imaamia rahoitettiin Euroopasta

ISIS-johtaja on myöntänyt syyllisyytensä jesidien joukkoraiskaukseen ja murhiin.

Terroristijärjestö ISIS:n uskonnollinen johtaja Shifa Al-Nima sanoo saaneensa rahoitusta Britanniasta. Al-Nima on tunnustanut olevansa myös ISIS:n suorittamien jesidien orjuuttamisten ja joukkoraiskausten taustalla. Asiasta uutisoi Daily Mail.

Al-Nima pidätettiin Pohjois-Irakin Mosulissa aiemmin tammikuussa. Hän on kertonut viranomaisille saaneensa 4500 puntaa Abu Mustapha Al-Najmawi -nimiseltä mieheltä.

Irakin korkein oikeus vahvisti viime viikolla ISIS-johtajan tunnustuksen. Mies kertoi tavanneensa Al-Najmawin pyhiinvaellusmatkalla Mekkaan, jolloin sai kyseisen rahasumman.

– Hän (Al-Najmawi) on Mosulin kansalainen, joka asui Lontoossa. Keskustelimme uskonnollisista aiheista ja selitin hänelle Mosulin tilanteen. Kerroin myös yksityiskohtia Irakin joukoista ja sen yhteyksistä Yhdysvaltoihin, Al-Nima selitti viranomaisille.

Al-Niman pidätys on merkittävin toimi ISIS:tä vastaan sen jälkeen, kun Yhdysvallat surmasi terroristijärjestön johtajan Abu Bakr al-Baghdadin lokakuussa.

– Puhuimme myös jihadistiryhmien roolista ja hän antoi minulle 4500 puntaa. Al-Najmawi pyysi minua käyttämään rahat joukkojen aseistamiseen, Al-Nima täsmensi kuulusteluissa.

Irakin korkeimman oikeuden mukaan ISIS-johtaja on myöntänyt syyllistyneensä kristittyjen karkoitukseen Mosulista, shiiamuslimien murhaan sekä jesidien joukkoraiskaukseen ja -murhaan. Al-Nima on perustellut tekoja sanomalla, että hän noudatti ”Jumalan lakia”.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt