Suomen Yrittäjänaisten ohjelmassa esitetään veronkevennyksiä ja sääntelyn purkamista. / Marc Mueller

Yrittäjänaiset: Kunnat pois yritysten markkinoilta

Yrittäjänaisten mukaan kunnille tai kuntayhtymille ei tulisi antaa yksinoikeutta esimerkiksi rakentamiseen.

Suomen Yrittäjänaisten mukaan kuntien yritystoiminta on luonut usealle toimialalle epäterveen kilpailutilanteen.

Järjestö kehottaa eduskuntavaaliohjelmassaan tulevaa hallitusta huolehtimaan, ettei kunnilla tai kuntayhtymillä olisi jatkossa yksinoikeutta esimerkiksi ateriapalveluihin, tilitoimistopalveluihin tai rakentamiseen.

Yrittäjänaiset esittää myös arvonlisäveron alarajan nostamista nykyisestä 10 000 eurosta 30 000 euroon. Jos yrityksen liikevaihto jäisi 30 000 euron ja 50 000 euron välille, voisi alarajahuojennuksen antaa osittaisena.

– Arvonlisäveroon liittyvää hallinnollista taakkaa ja raportointivaivaa tulee edelleen keventää ja yksinkertaistaa. Alarajahuojennus tulee myöntää automaattisesti, vaaliohjelmassa todetaan.

Järjestön mukaan myös yrittäjien yhteiskuntavastuun taakkaa tulisi keventää. Esimerkiksi työntekijälle vapaa-ajalla sattuneen tapaturman tai lapsen sairastumisen aiheuttamat kulut tulisi jatkossa kattaa yhteisistä verovaroista.

– Työnantan vastuulla on liikaa kustannuksia, jotka luonteeltaan kuuluvat työntekijän ja yhteiskunnan harteille, hallituksen puheenjohtaja Tiina Koski toteaa tiedotteessa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt