Verkkouutiset

Kuluvan vuoden puukauppa käynnistyi vilkkaasti

Puukauppa lähti käyntiin pirteästi tammikuussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Metsäteollisuus ry:n jäsenet ostivat puuta 2,8 miljoonaa kuutiota, mikä on 16 prosenttia enemmän kuin keskimäärin tammikuussa viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Tukkien ostomäärä oli miljoona kuutiota, mikä on viisi prosenttia enemmän kuin keskimäärin tammikuussa kymmenenä edellisenä vuotena. Myös kuitupuun ostomäärä, 1,7 miljoonaa kuutiota, oli 26 prosenttia enemmän kuin keskimäärin vastaavana ajanjaksona.

Tammikuussa mänty- ja kuusitukista maksettiin keskimäärin 53 euroa kuutiolta, mutta hinta vaihteli alueittain ja hakkuutavoittain 42 ja 57 euron välillä. Koivutukin keskihinta oli 41 euroa kuutiolta ja vaihteli 34 ja 45 euron välillä.

Mänty- ja koivukuidun keskikantohinta oli 15 euroa ja kuusikuidun 17 euroa kuutiolta. Kuitupuiden hinta vaihteli 10 ja 18 euron välillä.

Metsäteollisuus ry:n metsäjohtaja Tomi Salo on tyytyväinen puukaupan pirteään käynnistymiseen.

– Lukujen valossa tammikuun puukauppa on käynyt erittäin hyvin. Pitämällä jatkossa kustannukset kilpailukykyisinä luomme parhaiten edellytyksiä kotimaiseen puuhun perustuvien tuotteiden kysynnän vahvistumiselle, hän sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)