X
SULJE MAINOS
Anders Adlercreutz. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Kuitti Paavo Arhinmäelle: Eivät juuri maksa veroja

Hallituskumppaneiden näkemykset kotitalousvähennyksestä eroavat.

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz kummeksuu puolueensa hallituskumppani vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Paavo Arhinmäen näkemyksiä kotitalousvähennyksestä.

– On syytä muistaa, että kotitalousvähennys hyödyttää isotuloisempia ja harva käyttää nytkään maksimin, Arhinmäki sanoo yhteisöpalvelu Twitterissä.

Hänen mukaansa mukaan vähennyksistä menee noin 13 prosenttia alle 20 000 euroa ansaitseville, kun heidän osuutensa väestöstä on noin 40 prosenttia. Hänen mukaansa esimerkiksi kokoomuksen ajama kotitalouden supervähennys hyödyttäisi näin vain harvoja ja varakkaimpia.

– Tämähän on juuri yksi kotitalousvähennyksen kritiikeistä. Pienituloisilla ei ole tuloja mistä vähentää tai varaa odottaa vähennystä.

Adlercreutzin mukaan ”jotkut asiat eivät vain kohdistu samoin kaikille”. Hänen mukaansa yhteiskunnallinen vaikutus voi siitä huolimatta olla positiivinen.

– Hankalaltahan se tuntuu, että luodaan mekanismi, jolla mahdollistetaan verovähennys ihmisille jotka eivät juuri maksa veroja.

 

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt