Polttoaineen verotus nousi elokuun alusta. LEHTIKUVA / PEKKA SAKKI

Kuitti Matti Vanhaselle: Miten bensaveron korotus sopii elvyttävään budjettiin?

Arto Satonen ihmettelee hallituksen yhtälöä.

Kansanedustaja Arto Satonen (kok.) ihmettelee Sanna Marinin (sd.) hallituksen päätöstä kiristää polttoaineiden verotusta. Kokoomusedustaja kysyy, miten tämä on linjassa hallituksen elvytyspolitiikan ja vientiteollisuudesta esittämän huolen kanssa.

Polttoainevero nousi Suomessa elokuun alussa. Pumppuhinta kallistui dieselin osalta 6,9 sentillä ja bensiinin osalta 6,3 sentillä litralta. Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) totesi viimeksi perjantaina, että talouspolitiikka tulee olemaan elvyttävää ainakin seuraavat kaksi vuotta.

– Nyt eletään elvytysvaihetta. Meillä on kotimainen elvytys käynnissä ja EU-tason elvytys alkamassa. Elvytysvaiheessa ei pidä eikä psykologisesti antaa sen kanssa vastakkaisia viestejä sopeutuksen tarpeesta, Vanhanen sanoi Politiikan toimittajat ry:n lounastilaisuudessa.

Satonen kysyy lauantaina Twitterissä, miten polttoaineveron korotus sopii hallituksen yhtälöön.

– VM Matti Vanhasen mukaan nyt tehdään elvyttävää budjettia ja erityinen huoli on vientiteollisuuden kilpailukyvystä. Hyvä niin. Ihmettelen vaan miten tähän yhtälöön sopii polttoaineveron korotus, jonka vaikutus on juuri päinvastainen?

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt