Metsäyhtiö UPM:n Kaipolan paperitehdas, jonka sulkemisesta kerrottiin elokuussa. LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI

KSML: Kaipolan tehdasalueelle löytymässä ostaja

Jyväskyläläinen yritys aikoo ostaa koko Kaipolan tehdasalueen.

Jyväskyläläinen kiertotalousyritys Kaipola Recycling Oy neuvottelee parhaillaan Kaipolan tehdasalueen ostamisesta. Yritys ryhtynee tuottamaan Kaipolassa sähköä, lämpöä ja muoviöljyä, kertoo Keskisuomalainen.

– Suunnittelemme koko tehdasalueen ostamista. Olemme neuvotteluissa pitkällä, mutta kauppaa ei ole vielä tehty, kertoo Kaipola Recycling Oy:n toimitusjohtaja Heikki Kutinlahti lehdelle.

Käytännössä yritys neuvottelee siis tehdasalueen ja sen rakennusten hankkimisesta. Paperikoneet ja massanvalmistuslaitteet jäisivät kaupan ulkopuolelle.

Ensimmäisen vaiheen toiminta käynnistyisi elokuussa ja tehdas työllistäisi aluksi 30 ihmistä. Henkilöstömäärä kolminkertaistuisi parissa vuodessa.

– Tavoitteena on, että työllistäisimme lähes sata. Eli melkoinen määrä siitä porukasta, joka on vielä (paperitehtaan sulkemisen jäljiltä) työttöminä, saataisiin työllistettyä. Mutta emme voi käynnistää kaikkea kerralla, Kutinlahti sanoo.

Yritys sai vastikään aluehallintovirastolta koepolttoluvan voimalan kattilalle. Voimalassa ryhdytään polttamaan kierrätyspuuta. Heti samalla alkaisi muoviöljyn valmistuslaitoksen suunnittelu. Laitos valmistaisi sekamuovijätteestä sekä kuitujätteestä muoviöljyä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt