Tuomas Kettunen. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

KS: Kansanedustaja tuohtui palautteesta – ”pitävät minua taantumuksellisena”

Keskustan kansanedustaja kokee joutuneensa henkilöön menevän kritiikin kohteeksi.

Kansanedustaja Tuomas Kettunen (kesk.) kokee joutuneensa jyrkän henkilöön menevän palautteen kohteeksi kirjoitettuaan näkemyksiään susista ja biotuotetehtaasta luonto- ja ympäristöaiheiden erikoislehti Suomen Luonnon blogiin.

– Kirjoittajat tuntuvat pitävän minua taantumuksellisena päättäjänä, joka silmät kiiluen ajaa Kainuuseen sellutehdasta ja haluaa ampua kaikki mahdolliset sudet, hän sanoo kirjoituksessaan Kainuun Sanomissa.

Kettunen kertoo näkevänsä itse asiat täysin toisella tavalla. Huippumoderni biotuotetehdas olisi hänen mielestään parasta, mitä hänen maakunnalleen on tapahtunut sitten 1970-luvun.

– Suomalainen metsätalous on maailmanlaajuinen menestystarina ympäristöarvojen huomioimisessa.

Suomessa on Kettusen mukaan niin paljon puuta ja metsää, että sitä riittää uusista biotuotetehtaista huolimattakin reilusti suojeltavaksi hakkuiden lisäksi. Hakkuumäärät eivät hänen mukaansa saa ylittää Luonnonvarakeskuksen kestäviä hakkuutasoja.

Susien ampumisen osalta Kettunen kertoo hänen näkemystensä koskeneen vain häirikkösusia, jotka ovat menettäneet luontaisen pelkonsa ihmistä kohtaan.

– Lisäksi susikannan kasvaessa kannanhoidolliselle metsästykselle löytyy selvät perusteet ja päätökset on pystyttävä tekemään kansallisella tasolla.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt