Maria Zaharova. Venäjän ulkoministeriö

Kreml syyttää USA:ta vastuuttomasta uhkauksesta

Amerikkalaiskenraali sanoi USA:n varautuneen tuhoamaan Kaliningradin ohjuspuolustusjärjestelmän.

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova tuomitsee jyrkästi Yhdysvaltain ilmavoimien Euroopan-komentajan, kenraali Jeffrey Harrigianin kommentit USA:n mahdollisista toimista Kaliningradissa sijaitsevia venäläistukikohtia vastaan.

Washingtonissa toimittajille puhunut Harrigian totesi, että Yhdysvaltain ilmavoimat on valmistautunut tuhoamaan Kaliningradiin sijoitetun ilmapuolustuksen tilanteen sitä edellyttäessä.

– Jos meidän pitää mennä sinne ja hävittää esimerkiksi Kaliningradin integroitu ilmapuolustusjärjestelmä, ei saa olla epäilystäkään siitä, että meillä on olemassa suunnitelma sen varalle. Harjoittelemme sitä varten. Hiomme suunnitelmiamme kaiken aikaa, ja jos ne joskus ajankohtaistuisivat, olemme valmiina niiden toteuttamiseen, kenraali Jeffrey Harrigianin kerrotaan sanoneen.

Venäjän ulkoministeriön Maria Zaharova puuttui viikoittaisessa lehdistötilaisuudessaan Moskovassa Harrigianin kommenttiin jyrkkäsanaisesti.

– Ensinnäkin pidämme sitä uhkauksena. Toiseksi katsomme, että tällaiset lausunnot ovat ehdottoman vastuuttomia, Zaharova sanoi.

Myös Venäjän puolustusministeriö otti kantaa lausuntoon. Kaliningrad on hyvin suojattu amerikkalaiskenraalien Euroopassa laatimia suunnitelmia vastaan, kenraali Sergei Shoigun luotsaama puolustusministeriö totesi.

LUE MYÖS:
Venäjä raivona USA:lle: Muistutti videolla Vietnamista

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt