Wille Rydman. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Kova syytös valiokunnasta: Ministeri puhui muunneltua totuutta

Kansanedustaja Wille Rydmanin mukaan ministeri Tytti Tuppurainen ei kertonut oikein valiokunnan kannasta.

Kokoomuksen kansanedustaja ja eduskunnan perustuslakivaliokunnan jäsen Wille Rydman syyttää eurooppaministeri Tytti Tuppuraisen (sd.) puhuneen tänään ministeriaitiosta muunneltua totuutta koskien perustuslakivaliokunnan kannanottoa EU:n elpymisvälineeseen. Rydmanin mukaan asia on vakava.

Hän avaa asiaa Facebook-päivityksessään (alla).

– Äsken ministeri Tuppurainen väitti, että Euroopan unionin neuvoston oikeuspalvelun lausunto, ”kuten perustuslakivaliokuntakin totesi, hälvensi huolia merkittävästi”.

– Tuppuraisen väite ei pidä paikkaansa.

Wille Rydmanin mukaan valiokunta totesi oikeasti, että oikeuspalvelun lausunto ”vähentää alustavan arvion mukaan jonkin verran” valiokunnan oikeudellisia huolia, mutta että tämä ”riippuu siitä, miten neuvotteluissa tosiasiassa huomioidaan oikeuspalvelun esittämät korjaus- ja täydennystarpeet” sekä että ”ehdotuksen valtiosääntöoikeudellinen arviointi on mahdollista tehdä vasta tämän jälkeen”.

– Tämä lausunto tarkoitti nyt sitten Tuppuraisen mielestä sitä, että ”huolet hälvenivät merkittävästi”, Rydman päivittelee.

– Tapa, jolla ministeri sivuuttaa, vääristelee ja vähättelee perustuslakivaliokunnan hallitusta sitovia oikeudellisia kannanottoja on jo itsessään irvokas. Erityisen irvokkaaksi asetelman tekee se, kun kyseessä on ministeri, joka yrittää profiloitua erityisen pontevana oikeusvaltioperiaatteen puolustajana, hän jatkaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt