Vantaan kaupungin mukaan Havukosken koulussa ei ole muuntovirusepäilystä huolimatta erityitä tartuntariskiä. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Koulun tartunnoissa viitteitä muuntoviruksesta

Vantaalaiskoulussa todettuihin covid-tartunoihin liittyy muuntovirusepäily.

Vantaan kaupunki tiedottaa, että Havukosken koulussa on todettu COVID-19-infektio kahdella henkilöllä. Osa oppilaista ja henkilökunnasta on altistunut tartunnalle.

Koulussa todettuihin kahteen COVID-19 -koronavirustapaukseen liittyy muuntovirusepäily.

Tapauksia ei ole varmistettu muuntoviruksen aiheuttamiksi, mutta alustavat tutkimustulokset viittaavat siihen, että kyseessä saattaa olla muuntovirus.

Koska tietoa muuntoviruksen tarttuvuudesta on vielä vähäisesti, on kontakteja määritelty altistuneeksi tavallista herkemmin. Karanteeni on määritelty heille 14 vuorokauden mittaiseksi ja myös oireettomat altistuneet tullaan testaamaan heti, sekä toistamiseen ennen karanteenin päättymistä.

Altistuneet oppilaat ja henkilökunta on kartoitettu ja heidät on asetettu karanteeniin, kunnes heillä ei enää ole sairastumisriskiä.

Altistuneet ovat saaneet erillisen tiedotteen asiasta.

Koulussa ei epäillä tapahtuneen jatkotartuntoja. Koulun toiminta voi jatkua normaalisti, eikä koulun tiloissa ole erityistä tartuntariskiä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt