Verkkouutiset

”Koulumaailma uhkaa jäädä jälkeen digitalisaatiosta”

Seuraavan hallituksen ohjelmaan pitää laatia digisiirtymästrategia, ehdottaa oppimateriaali- ja kirjankustantajia edustava Suomen Kustannusyhdistys.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kustannusyhdityksen mukaan strategian tavoitteena olisi Suomen pysyminen jatkossakin innovatiivisena ja uudistuvana teknologian ja koulutuksen kärkimaana.

Nyt digitalisaatiokehitys etenee yhdistyksen mielestä vauhdilla, mutta koulumaailma uhkaa jäädä jälkeen. Tietotekniikan käytössä on koulujen välillä isoja eroja, mikä aiheuttaa epätasa-arvoa oppilaiden välille.

– Meidän pitää yhdessä rakentaa Suomesta digitaalisen toimintaympäristön edelläkävijämaa. Nyt eri tahoilla on omia, yksittäisiä projektejaan, joista osa keskittyy laitteisiin, osa sisältöihin. Kokonaisuutta ei katso kukaan, toetaa yhdistyksen johtaja Sakari Laiho tiedotteessa.

Yhdistyksen oppimateriaalityöryhmän puheenjohtaja Teuvo Sankila muistuttaa, ettö tulevaisuuden koulussa uudet oppimisen tavat, oppimateriaalit ja oppimisympäristöt mahdollistavat erilaisten oppijoiden huomioon ottamisen ja oppilaiden yksilöllisen kohtaamisen.

– Jatkossakin on tärkeää, että opettaja voi valita oppilailleen parhaiten soveltuvat laadukkaat oppimateriaalit, Sankila kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)