”Kouluissa havaittuun radikalisoitumiseen puututtava”

Kokoomuksen kansanedustajan Sofia Vikmanin mielestä kouluissa havaittuun ääriajatteluun tulisi voida puuttua nykyistä tehokkaammin.

Sofia Vikman haluaa opettajille ja rehtoreille apua radikalisoitumisen tunnistamiseen ja siihen puuttumiseen.

Vikman muistuttaa tiedotteessaan, että viime aikoina on nähty viitteitä ääriajattelun lisääntymisestä Euroopassa, eikä silmiä voida ummistaa Suomessakaan.

Sisäministeriön tiistaina julkaiseman tilannekatsauksen mukaan 60 prosenttia opettajista on havainnut väkivaltaista ääriajattelua ja siihen viittaavia merkkejä ammattikouluissa ja lukioissa. Vikman pitää tulosta hälyttävänä.

”Kouluilla on merkittävä rooli väkivaltaisen ääriajattelun tunnistamisessa. Opettajat tarvitsevat tietoa, jotta radikalisoitumiseen puuttuminen on mahdollista”, Vikman toteaa.

Hänen mukaansa ääriajattelu on pohjimmiltaan oire nuoren pahoinvoinnista.

”Siksi on tärkeää, että radikalisoituminen tunnistetaan mahdollisimman aikaisin ja yhteistyö eri viranomaisten välillä on saumatonta”, Vikman sanoo.

Katsauksen mukaan radikalisoitumisen tunnistaminen koetaan kouluissa vaikeaksi. Kyselyyn osallistuneet opettajat toivovatkin lisää tietoa väkivaltaisista ääriliikkeistä sekä ohjeita radikalisoitumisen tunnistamiseen ja parempaa tiedonvaihtoa viranomaisten välillä.

Vikmanin mukaan kouluissa havaittuun ääriajatteluun on puututtava nykyistä tehokkaammin. Hän vaati hallitukselta toimia asiassa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt