Takseja Sokos Hotel Presidentin edessä Helsingissä kesäkuun alussa. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Kotimaiset hotellivaraukset kasvussa

S-ryhmän mukaan suomalaiset ovat innostuneet matkailemaan kotimaassa.

Kotimaiset matkailijat ovat tehneet kesäkuun lopulla hotellivarauksia S-ryhmän mukaan vuodentakaista enemmän. Varauksia tehtiin tasaisesti läpi Suomen.

– Kotimaisten vapaa-ajan matkustajien varaukset pysyivät kesäkuun viimeisellä viikolla 1,5-kertaisina viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Varausmäärä kertoo, että suomalaiset ovat todella siirtyneet lomamoodiin ja innostuneita matkailemaan kotimaassa, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan johtaja Harri Ojanperä kertoo tiedotteessa.

Kesäkuun lopussa S-ryhmän hotelleista on auki 33 hotellia. Heinäkuun aikana avautuu 10 hotellia lisää, jolloin ryhmän hotelleista auki on noin 75 prosenttia. S-ryhmän ravintoloista on heinäkuun alusta lähtien auki lähes 400 kappaletta eli noin 80 prosenttia.

Ravintoloissa juhannuksen jälkeinen viikko oli myynnillisesti paras sitten maaliskuun puolivälin. S-ryhmän mukaan usko ravintoloiden käytön elpymiseen on vahva, ja kesäkuussa S-ryhmä uudisti tai avasi 15 ravintolaa.

– Olisi hienoa, jos esimerkiksi Helsinki löydettäisiin nyt uudella tavalla suomalaisten lomailijoiden keskuudessa. Tänä kesänä pääkaupunkiseutuun on mainio tilaisuus tutustua väljästi ja turvallisesti nähtävyyksistä ja palveluista nauttien, Ojanperä toteaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt