Verkkouutiset

Yle: Turun epäilty on valittanut kielteisestä turvapaikkapäätöksestä

Turun iskun pääepäillyn turvapaikkaprosessi on kesken.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Vahvistan sen, että pääepäillyllä on turvapaikkaprosessi kesken Suomessa ja hänen saamastaan päätöksestä on valitettu ja prosessi on edelleen kesken, KRP:n päällikkö Robin Lardot sanoo Ylelle.

Ylen tiedon mukaan epäilty on saanut nimenomaan kielteisen päätöksen turvapaikkahakemukseensa ja valittanut siitä. Turun Sanomien haastattelemien Turun marokkolaisyhteisön jäsenten mukaan pääepäilty oli sanonut viranomaisille olevansa Palestiinasta, koska marokkolainen ei turvapaikkaa saisi. Maahanmuuttovirasto sai heidän mukaansa kuitenkin totuuden selville.

Turun puukotusten pääepäilty on 18-vuotias marokkolaismies. Hänen lisäkseen on pidätetty neljä muuta marokkolaismiestä. Poliisi on esittänyt kaikkien vangitsemista.

Ilta-Sanomat kertoi maanantaina, että yksi muista pidätetyistä epäillyistä on 18-vuotias, joka tuomittiin viime helmikuussa vammaisen tytön pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Mies oli tekoaikaan alaikäinen. Hänet tuomittiin viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)