Verkkouutiset

Paavo Väyrynen jätti mainitsematta: Äänesti kahdesti Kreikan eurojäsenyyden puolesta

Europarlamentaarikko sivuuttaa aloitekampanjassaan taannoisen tukensa Kreikan liittymiselle euroalueeseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan Paavo Väyrynen on käynnistänyt kansalaisaloitteen kansanäänestyksen saamiseksi Suomen kuulumisesta euroalueeseen. Blogissaan Väyrynen syyttää Paavo Lipposta ja Sauli Niinistöä 1990-luvulle ajoittuneesta halusta saada Suomi ensimmäisten joukossa mukaan euroon, jonka vuoksi ”mukaan otettiin lähes kaikki halukkaat maat. Kreikka joutui hieman odottamaan”.

– Viime viikkojen kiistat Kreikan tukemisesta ovat osoittaneet, kuinka tuhoisa Suomen jäsenyys euroalueessa on ollut, Väyrynen kirjoittaa.

Paavo Väyrysen mukaan ”lain vastaisesti meneteltiin ilmeisesti myös silloin, kun Suomi osaltaan hyväksyi Kreikan liittymisen euroalueeseen. Asiaa ei tietääkseni käsitelty lainkaan eduskunnassa”.

Todellisuudessa Paavo Väyrynen kuitenkin itse oli käsittelemässä Kreikan liittymistä euroon. Hän kannatti sitä.

Väyrynen toimi Euroopan parlamentin jäsenenä 18. toukokuuta 2000. Tuolloin parlamentti äänesti Robert Goebbelsin mietinnöstä, joka tuki euron käyttöönottoa Kreikassa.

Mietinnöstä äänestettiin kahdesti. Toinen äänestys koski aihetta ”Euroopan parlamentin lainsäädäntöpäätöslauselma ehdotuksesta neuvoston päätökseksi Kreikan liittymisestä yhtenäisvaluuttaan 1.1.2001”.

Paavo Väyrynen äänesti ”puolesta” kummassakin äänestyksessä.

Tuttua jo presidentinvaalista

Paavo Väyrynen esitti samaa arvostelua useaan kertaan Suomen presidentinvaalin yhteydessä 2011-12. Väyrynen syytteli tuolloinkin asiasta Niinistöä ja Lipposta, jotka niin ikään olivat presidenttiehdokkaina.

Tuolloisessa blogissaan Väyrynen kirjoitti Lipposen ja Niinistön ”mieskohtaisesta vastuusta”, joka ”ulottuu myös siihen, että euroalueesta tuli liian laaja ja että Kreikkakin hyväksyttiin sen jäseneksi”.

Sauli Niinistö vastasi eräässä presidenttiehdokkaiden paneelissa ihmettelemällä, miksi kummassa Paavo Väyrynen meni itse kahdesti Kreikan hyväksymään.

Väyrynen vastasi tähän sanomalla Niinistön heiton olleen ”tosi halpa”.

Tämän jälkeen Väyrynen löi asiaa leikiksi toteamalla useampaan kertaan esimerkiksi, että ”minä siinä vaiheessa vielä luotin teihin” (Niinistöön ja Lipposeen).

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)