Verkkouutiset

Uuden vaihtoehdon kansanedustajien äänimäärä lähes kaksi kertaa isompi kuin PS:ään jääneiden

Perussuomalaisista irtaantuneen eduskuntaryhmän yhteisäänimäärä oli vuoden 2015 eduskuntavaaleissa huomattavasti suurempi kuin perussuomalaisiin jääneiden kansanedustajien.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä irtautuneen Uusi vaihtoehto -ryhmän kansanedustajat saivat eduskuntavaaleissa 2015 lähes kaksi kertaa enemmän ääniä kuin perussuomalaisten ryhmään jääneet.

Uusi vaihtoehto -ryhmän kansanedustajien yhteisäänimäärä oli 163 546 ääntä. Perussuomalaisten eduskuntaryhmään jääneiden kansanedustajien yhteiskannatus oli puolestaan 85 563 ääntä.

Ajatuspaja e2:n politiikan tutkija Jussi Westinen huomauttaa Twitterissä, että myös Uuden vaihtoehdon suhteellinen kannatus oli suurempaa kuin PS-ryhmään jääneiden.

Uuden vaihtoehdon kansanedustajien saamien äänien prosenttiosuus koko vaalipiirin äänistä vuoden 2015 eduskuntavaaleissa 2,98 prosenttia ja PS:ään jääneiden 2,42 prosenttia. Osuus on laskettu vaalipiirien äänien keskimääräisistä prosenttiosuuksista per kansanedustaja.

Uusi vaihtoehto -ryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Simon Elo sanoi tiistaina, että perussuomalaisista irtaantuminen voi ryhmäläisille olla poliittisen uran loppu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)