Verkkouutiset

Timo Soini: Helatorstaina läsnä ovat menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus

Presidentti Mauno Koiviston hautajaisten järjestelytoimikunnan puheenjohtajan, ulkoministeri Timo Soinin mukaan Koivisto oli kuin satavuotias Suomi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Voi sanoa, että presidentti Mauno Koiviston elämänkaaresta näkyy samalla itsenäisen Suomen satavuotias kulku. Vaikeudet on voitettu, koulutus ja työ ovat luoneet hyvinvointia. Syvä näkemys on auttanut löytämään paikan maailmassa, Timo Soini kuvaili Koivistoa valtiollisten hautajaisten tiedotustilaisuudessa maanantaina.

Soinin mukaan Koivisto oli parlamentarismin ja kansanvallan kannattaja. Hänen linjauksensa ovat muokanneet yhteiskuntaamme sellaiseksi kuin se nyt on.

Soini huomautti, että valtiolliset hautajaiset ovat nimensä mukaiset: niissä läsnä ovat kunnioitus vainajaa ja isänmaata kohtaan.

– Valtiolliset hautajaiset ovat kansakunnan tapa osoittaa kunnioitusta paitsi entiselle tasavallan päämiehelle, myös Suomelle ja täällä vallitsevalla elämäntavalle.

Presidentti Mauno Koivisto haudataan helatorstaina. Helsingin katujen varsille odotetaan viranomaisarvioiden mukaan kymmeniä tuhansia ihmisiä, sään salliessa jopa sata tuhatta.

– Helatorstaina läsnä ovat sekä menneisyys, nykyhetki että tulevaisuus, Timo Soini kiteytti.

Yleisradio televisioi hautajaiset ja muistotilaisuus striimataan. Jumalanpalvelusta voi kuunnella myös Tuomiokirkon läheisyydeltä, esimerkiksi Senaatintorilta.

Lue myös: Presidentti Mauno Koivisto haudataan sotilaallisin kunnianosoituksin

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)