Verkkouutiset

Vihreät on valmis tukemaan tiedustelulakeja

Touko Aallon mukaan vihreät on valmis edistämään tiedustelulakeja, jos ne eivät tarpeettomasti loukkaa yksityisyydensuojaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto sanoo odottavansa hallituksen esitystä tiedustelulaeiksi.

– Emme tiedä, olisivatko uudet lait auttaneet tämän iskun estämisessä. Tiedustelulait on joka tapauksessa tehtävä, sillä Suomi on asiassa jo jäljessä muuta maailmaa. Lakeja säätäessä – surunkin keskellä – on kuitenkin pidettävä huoli siitä, että emme uhraa suomalaisia arvoja pelolle, hän kirjoittaa Facebook-päivityksessään.

Aallon mukaan vihreät on valmis viemään tiedustelulakeja eteenpäin, jos lakipaketissa suojataan ihmisten oikeusturva ja yksityisyydensuoja.

– Poliisi on avainasemassa ihmisten turvallisuuden takaajana. Turun terrori-iskun tekijästä oli annettu vihje suojelupoliisille jo aiemmin. Meidän on varmistettava, että poliisilla on riittävät voimavarat tutkia tällaisia vihjeitä ja tehdä tarvittavat toimenpiteet. Tähän on vain yksi lääke: Poliisin resursseja on lisättävä, Aalto kirjoittaa.

Puheenjohtajan mukaan terroristeille on myös tehtävä selväksi, ettei Suomi horju.

– Heidän tavoitteensa on rikkoa arkemme turvallisuudentunne ja yhteenkuuluvuus. He haluavat kylvää pelkoa ja vihaa, jotta kääntyisimme toisiamme vastaan. Emme saa antaa periksi. Yhteiskuntamme vahvuus kumpuaa vapaudesta, tasa-arvosta ja lähimmäisistämme huolehtimisesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)