Verkkouutiset

Näin Lenita Toivakka pyysi eduskunnalta sanatarkasti anteeksi

Ministeri Lenita Toivakka selvensi puheitaan eduskunnalle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan kyselytunnilla torstaina ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakalta (kok.) kysyttiin häntä koskevasta yhtiökohusta. Toivakka vastasi ensimmäiseen kysymykseen asiasta näin:

– Todellakin kävimme tärkeästä asiasta keskustelua (tiistaina eduskunnassa). Ja tuossa keskustelun kuluessa kerroin sen asian, että vuonna 2007 perheyhtiö perusti holding-yhtiön, jossa itse olin hallituksen jäsenenä. Mutta se mitä tuossa keskustelussa, tai itse asiassa omassa puheenvuorossani halusin tuolloin kertoa oli, että en ollut missään vaiheessa operatiivisessa toiminnassa mukana, en tekemässä päätöksiä tämän yhtiön perustamisesta.

– Mutta se mitä haluan tässä vaiheessa nyt teille kertoa, arvoisa edustaja, koko… kaikki kansanedustajakollegani, että ymmärrän toki sen että ollessani yhtiön hallituksessa jäsenenä kannan kokonaisvastuuta yhtiön toiminnasta. Mutta tässä operatiivisessa päätöksessä liittyen tämän yhtiön perustamiseen en ole ollut mukana. Siitä tämä puheenvuoroni jonka tiistaina täällä salissa käytin.

Toiseen kysymykseen Toivakka vastasi seuraavasti:

– Tässä yhteydessä haluan ensinnäkin sanoa sen, että, kuten olen edustaja (Timo) Harakalle jo aikaisemmin sanonut: mä pyydän anteeksi. Ja pyydän koko eduskunnalta anteeksi sopimatonta kielenkäyttöäni täällä eduskunnassa tässä puheenvuorossani.

– Haluan myös kertoa sen, että olen pahoillani ja pyydän anteeksi sitä, että puheestani on moni saanut väärän käsityksen siitä, mikä on roolini tässä yhtiössä joka perustettiin ja ylipäätänsä yrityksessä. Mutta sen haluan myös sanoa, että operatiivisessa toiminnassa, kuten silloin sanoin, en ole ollut mukana vuoden 2005 jälkeen, jolloin lopetimme kauppiaina. Ja siinä mielessä tässä päätöksenteossa en ole mukana. Mutta haluan vilpittömästi pyytää anteeksi, kuten äsken asian ilmaisin.

Kolmannen kerran asiasta kysyttäessä Lenita Toivakka totesi näin:

– Olen siis ollut tämän yhtiön hallituksen jäsen vuoteen 2008 saakka. Yhtiö perustettiin 2007. Yhtiön perustaminen liittyy operatiiviseen toimintavaltaan. Tätä operatiivista toimintavaltaa käytti yhtiön toimitusjohtaja, ja itse en ole ollut missään vaiheessa tämän yhtiön operatiivisessa toiminnassa tai päätöksenteossa mukana. En sen 2005-vuoden jälkeen, jolloin lopetimme kauppiaana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)