Verkkouutiset

Suomen taloutta lytätään maailmalla: ”Euroalueen huonoimpia”, ”Euroopan sairas mies”

Suomen bruttokansantuote supistui ensi kertaa viiteen vuoteen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen kausitasoitettu tuotanto laski kesäkuussa 1,5 prosenttia. Kausitasoitettu BKT on laskenut Tilastokeskuksen mukaan tämän vuoden toisella neljänneksellä 0,5 prosenttia.

Kansainvälinen media on ottanut uutisen vastaan osoituksena siitä, ettei Suomi ole vieläkään toipunut globaalista finanssikriisistä.

Esimerkiksi Financial Times luonnehtii Suomen taloutta eteläisten EU-jäsenten ohella ”erääksi yhteisvaluutta-alueen huonoimmin pärjäävistä talouksista viimeisen vuosikymmenen ajalta”

– Maalla on ollut vaikeuksia sopeutua taloutensa veturien kuten paperiteollisuuden laskuun sekä kansallisen telealan jätin Nokian pudotukseen. Se on myös horjunut paljon euroalueen vertailumaitaan korkeampien työmarkkinakustannusten alla.

Quartz puolestaan toteaa monen maan tavoittelevan Euroopan sairaan miehen titteliä, mutta Suomen jatkavan hyviä perusteluitaan nimitykselle.

Uutissivusto huomauttaa, että vaikka euroalueen eteläiset maat ovat saaneet paljon huomiota, ”jatkuu pohjoismaisen valtion pitkittynyt pysähtyneisyys”.

– Suomen talous on yhä pienempi kuin vuonna 2008. Jopa Espanja on saanut kurottua kiinni kriisiä edeltävän kasvutahtinsa aiemmin tänä vuonna.

Jutussa todetaan, että vaikka Suomen talous tänä vuonna kasvaakin, ei kyse ole erityisistä luvuista. Vuoden 2008 taso saavutetaan IMF:n arvion mukaan vasta 2020.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)