Verkkouutiset

Säteilyturvakeskus HS:lle: myös Suomen ydinvoimaloiden turvallisuustoimia kiristetty

Belgiassa on pelätty, että terroristit iskevät seuraavaksi ydinvoimalaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Säteilyturvakeskus Stuk kertoo Helsingin Sanomille, että myös suomalaiset ydinvoimalat ovat kiristäneet turvatoimiaan Brysselin terrori-iskujen jälkeen.

‒ Tämä ei ole ollut normaali viikko Euroopassa. Olemme olleet yhteydessä muihin suomalaisiin viranomaisiin ja ydinvoimalaitosten luvanhaltijoihin. Tarvittavia toimia on tehty, kertoo Stukin toimistopäällikkö Tapani Hack.

Belgiassa on pelätty, että terroristit suunnittelevat iskua ydinvoimalaan. Brysselin terrori-iskujen tekijöiden on kerrottu suunnitelleen iskuaan alun perin ydinvoimalaan.

Torstaina, kaksi päivää lentokentällä ja metroasemalla tapahtuneiden iskujen jälkeen, erään belgialaisen ydinvoimalan turvallisuuspäällikkö ammuttiin ja hänen kulkukorttinsa työpaikalleen varastettiin. Tihangen ydinvoimala on estänyt työntekijöidensä pääsyn työpaikalleen.

Stukin mukaan terroristien on erittäin hankalaa toteuttaa iskua ydinvoimalaan mittavien turvatoimien ansiosta.

Hack ei paljasta turvallisuussyistä, millaisia toimenpiteitä turvallisuuden parantamiseksi suomalaisissa ydinvoimaloissa on tehty.

”Toimenpiteitä ylläpidetään niin kauan kuin se on tarpeen”, hän sanoo.

Hackin mukaan myös muissa Euroopan ydinvoimaloissa on kutakuinkin samanlaiset käytännöt.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)