Verkkouutiset

Naton pääsihteeri kiitti Suomen lentoturva-aloitetta ja Itämeren tilannetta

Jens Stoltenbergin mukaan osapuolten sotilaslennot ovat harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta olleet turvallisia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg piti torstaina lehdistötilaisuuden Nato-Venäjä -neuvoston kokouksen jälkeen. Nato-maiden suurlähettiläät tapasivat aiemmin Venäjän Nato-suurlähettilään Brysselissä.

Pääsihteeri kertoi kokouksessa puhutun myös lentoturvallisuudesta, erityisesti Itämerellä. Hän sanoi sitä tärkeäksi kysymykseksi, jonka useat osanottajat nostivat esille.

– Lentoturvallisuus on esimerkki siitä, miksi dialogi on tärkeää. Lentoturvallisuus Itämeren alueella nostettiin esiin viime vuonna Nato-Venäjä -neuvostossa. Sen jälkeen meillä oli Suomen aloite isännöidä ja järjestää asiantuntijaryhmä, Jens Stoltenberg sanoi.

Jens Stoltenberg kertoi keskustelleensa asiasta useasti presidentti Sauli Niinistön kanssa.

– Puhuin useita kertoja myös Suomen presidentin kanssa näistä kysymyksistä. Ja nyt on asiantuntijaryhmä, jossa ovat mukana Nato, Venäjä, pienet maat kuten Ruotsi ja Suomi, ja he työskentelevät hyvin, luvaten lentoturvallisuutta Itämeren alueelle.

– Minulle tämä korostaa dialogin tärkeyttä, Naton ja Venäjän, mutta myös muiden merkityksellisten maiden kuten tässä tapauksessa Ruotsin ja Suomen.

Pääsihteerin mukaan Itämeren alueella on nähty lisääntynyttä sotilaslentotoimintaa. Harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta valtaosa kaikkien osapuolten väliintulo- tai tunnistuslennoista on hänen mukaansa kuitenkin tehty ”turvallisesti ja vastuullisesti”.

– Minusta on tärkeää todeta myös tässä asiassa saavutettu edistys, Stoltenberg sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)