Pekka Puskan mukaan alkoholin tuonti Virosta ei ole noussut - THL:n tiedot kertovat toista

Keskustan kansanedustaja kiisti MTV:lla virheellisesti kollegansa esittämän tiedon.

  • Sari Sarkomaa (vas.) ja Pekka Puska (oik.) Huomenta Suomessa.

    ()

Keskustan kansanedustaja Pekka Puska ja kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaa olivat perjantaiaamun Huomenta Suomessa MTV:lla puhumassa alkoholilain kokonaisuudistuksen kiistasta.

Keskustelussa Pekka Puska sanoi hallituspuolueiden tehneen vuosi sitten "epämääräisen sopimuksen", jonka jälkeen tilanne on hänen mukaansa oleellisesti muuttunut.

Sari Sarkomaa sanoi (kohdassa 23:40 alkaen) alkoholin tuonnin Virosta kasvaneen tilastojen kertoman mukaan noin 13 prosenttia.

– Ei ole noussut, Pekka Puska keskeytti heti.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tästä löytyvän tiedotteen ja liiteraporttien mukaan alkoholijuomien matkustajatuonti kasvoi 13,3 prosentilla vuonna 2016 edelliseen vuoteen verrattuna.

Pekka Puska on THL:n eläkkeelle jäänyt pääjohtaja.

Kohdassa 28:00 Sarkomaa sanoi uudistuksen hyväksi puoleksi, että se puolittaisi lonkeron ja siiderin tuonnin. Puska totesi takaisin, että "Viron-tuonti on vain viisi prosenttia".

Sari Sarkomaa toteaa Twitterissä kommenttinaan asiasta, että olisi viisasta käydä alkoholikeskustelua faktoilla.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.