Verkkouutiset

Petteri Orpo: Turvapaikanhakijoiden palautuskeskukset uuteen harkintaan

Valtiovarainministeri jättää oven auki myös turvallisuuden uusiin lisäpanostuksiin budjettiriihessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo on valmis harkitsemaan kielteisten turvapaikkapäätösten saaneiden sijoittamista palautuskeskuksiin.

– Jo pari vuotta sitten linjattiin palautuskeskuksista, mutta poliisi ja maahanmuuttoviranomaiset arvioivat, että hyötysuhde ei ole riittävä. Olen (Paula) Risikon kanssa puhunut tänään. On syytä miettiä uudelleen, Orpo sanoi kokoomuksen eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Mikkelissä.

Kielteisten turvapaikkapäätösten saaneiden kohtelu on noussut keskiöön Turun terroriteon jälkeen. Turussa puukolla iski kuolettavasti marokkolainen henkilö, joka oli saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen ja oli siitä valittanut. Prosessi on edelleen kesken.

– On kriittinen tilanne, kun on saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen – siis joidenkin osalta. Voi aiheuttaa riskitilanteita. Nyt ne pitää arvioida, Orpo sanoi.

Petteri Orpo muistutti, että hallitus on päättänyt jo 43 miljoonan euron lisäpanostuksista sisäiseen turvallisuuteen suojelupoliisin tekemän riskiarvion jälkeen. Hallitus lisää muun muassa poliisin, rajavartioston ja suojelupoliisin varoja.

Valtiovarainministerin mukaan jos kyetään Turun tapauksen jälkeen osoittamaan, että joku osa turvallisuudesta vuotaa resurssipulan takia, niin sitten ”rahat pitää löytää”. Lisärahaa tulee siis joka tapauksessa 43 miljoonaa euroa.

Orpo tosin huomautti, että turvapaikkapolitiikka on kokonaisuus, joka vaatii yhteistyötä EU-tasolla. Lisäksi hän sanoi kannattavansa tiedustelulain säätämistä nopeutetusti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)