Verkkouutiset

Presidentti Niinistö tulkitsee Venäjä-kyselyä: 90 prosenttia tukee linjaamme

Presidentti Sauli Niinistön mielestä Verkkouutisten Venäjä-kysely osoittaa, että valtaosa tukee Suomen edun mukaista linjaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön mielestä Verkkouutisten Venäjä-kyselyä voi tulkita niin, että valtaosa suomalaisista tukee Venäjä-suhteissa linjaa, jossa huomioidaan Suomen etu.

Verkkouutisten ja Nykypäivän TNS Gallupilla teettämän tutkimuksen mukaan 46 prosenttia on sitä mieltä, että Suomen tulisi huomioida Venäjän näkökulmat nykyistä vahvemmin ulko- ja turvallisuuspolitiikassa. 44 prosenttia taas katsoo, että ei tarvitse. Kymmenen prosenttia ei osannut sanoa kantaansa asiaan.

– Tulkitsen tätä niin, että 90 prosenttia kannattaa sitä meidän linjaamme, jossa otetaan huomioon Suomen etu, Niinistö kommentoi asiaa politiikan toimittajien lounaalla.

Niinistön mukaan on selvää, että turvallisuuspoliittisessa päätöksenteossa on otettava huomioon koko toimintaympäristö:

– Lähtökohtaisesti ensin pitää arvioida, mikä on meidän oma tilanteemme, mikä on meidän etumme ja miten se sitten heijastuu mielipiteissämme naapureihin tai järjestöihin, EU:hun ja Natoon. Ei siinä ketään tarvitse erikseen kuunnella, Niinistö sanoi.

Niinistö kiisti havainneensa Venäjän taholta vaikutusyritystä Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan. Hän totesi kuitenkin Venäjän olevan Naton laajentumista ja ohjuspuolustusta vastaan.

Lue myös: Verkkouutisten kysely: Venäjä jakaa suomalaisia

Lue myös: Puoluejohtajat torjuvat tulkinnan Venäjän myötäilystä: ”Enemmän kanssakäymistä ja dialogia”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)