Verkkouutiset

Valtiojohdon näkemys muuttaisi radikaalisti naisten Nato-kantoja

Verkkouutisten tutkimuksesta selviää, että etenkin naiset odottavat ja ovat valmiita seuraamaan päättäjien ratkaisuja turvallisuuspolitiikassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomalaiset näyttävät odottavan turvallisuuspolitiikassa valtiojohdolta aloitetta ja ovat valmiita myös tukemaan tähän liittyviä ratkaisuja.

Tämä pätee etenkin naisiin, selviää Verkkouutisten ja Nykypäivän TNS Gallupilla teettämästä tutkimuksesta.

Tutkimuksen mukaan suuri osa suomalaisista eli 53 prosenttia olisi valmis tukemaan Suomen Nato-jäsenyyttä, mikäli valtiojohto päätyisi jäsenyyden kannalle. Jäsenyyttä vastustaisi tässä tilanteessa 34 prosenttia.

Naisista valtiojohdon Nato-ratkaisua olisi valmis tukemaan 52 prosenttia ja miehistä 54 prosenttia.

Luvut mahtuvat virhemarginaaliin, joka on tutkimuksessa suurimmillaan kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Jopa suurempi osa miehistä (37 prosenttia) kuin naisista (30) prosenttia vastustaisi Nato-jäsenyyttä edelleen tilanteessa, jossa valtiojohto sitä kannattaa.

– Kyllähän tämä laittaa perinteisen asetelman nurin niskoin. Yleensähän miesten Nato-kannatus on ollut keskimäärin kymmenen prosenttiyksikköä suurempi mitä naisten. Herää kysymys, ovatko naiset auktoriteettiuskoisempia kuin miehet?, pohdiskelee TNS Gallupin toimialajohtaja Juhani Pehkonen.

TNS Gallup selvitti asiaa Verkkouutisten ja Nykypäivän pyynnöstä 11.-22.3.2014 välisenä aikana noin tuhannelta (1002) suomalaiselta puhelinhaastatteluina. Tutkimus edustaa 15–79-vuotta täyttänyttä väestöä pois lukien Ahvenanmaa.

Lue myös: Verkkouutiset selvitti: Kansa valmis Natoon, jos valtiojohto niin haluaa

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)