Verkkouutiset

Miesten yksinasuminen yleistyy – yksinasuvia miehiä jo puoli miljoonaa

Yksinasuvia oli viime vuoden lopulla yhteensä 1,1 miljoonaa, joista 46 prosenttia oli miehiä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yksinasuvien miesten määrä on tuplaantunut reilussa kahdessakymmenessä vuodessa, kertoo Tilastokeskus. Viime vuonna miehet olivat enemmistönä 25–54-vuotiaiden yksinasuvien ikäryhmässä. Suurin osa kyseisen ikäluokan miehistä on naimattomia. Eronneita heistä on 17 prosenttia.

Yksinasuvia 25–54-vuotiaita miehiä oli viime vuoden lopussa yhteensä 256 000 ja vastaavan ikäisiä yksinasuvia naisia oli 158 000.

Maaseutumaisissa ja taajaan asutuissa kunnissa 25–54-vuotiaista yksinasuvista lähes 70 prosenttia oli miehiä. Kaupunkimaisissa kunnissa miesten vastaava osuus oli 60 prosenttia.

Suurimmissa kaupungeissa yksinasuvien sukupuolijakauma vaihteli jonkin verran. Helsingissä yksinasuvista 25–54-vuotiaista hieman yli puolet oli miehiä. Espoossa, Vantaalla, Jyväskylässä ja Oulussa vastaava osuus oli yli 60 prosenttia.

Alle 25-vuotiaita yksinasuvia miehiä on lähes yhtä paljon kuin vastaavan ikäisiä naisia. Naiset ovat yksinasuvien enemmistönä 55 ikävuoden jälkeen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)