Verkkouutiset

Jari Lindström: Työvoimapulan takia ei tarvitse avata ovia kehitysmaista tuleville rakentajille

Ministerin mukaan valtiovallan on ensisijaisesti turvattava suomalaisten työntekijöiden työllisyys ja suomalaisten rehellisten yrittäjien toimintaedellytykset.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) sanoo, että Uudenmaan ELY-keskuksen päätökselle luopua rakennusalan tarveharkinnasta ei löydy pitäviä perusteita.

”Yli kymmenentuhatta suomalaista rakennusalan ammattilaista on edelleen työttömänä. Sen lisäksi EU-alueelta on saatavissa ammattirakentajia. Työvoimapulan takia ei Suomen tarvitse avata ovia kehitysmaista, Afrikasta, Kiinasta tai Ukrainasta tuleville rakentajille”, Lindström sanoo tiedotteessaan.

Hänen mukaansa ”tarkoituksena on jälleen kerran ujuttaa rakennusalalle halpatyövoimatuontia nykyisen lainsäädäntöporsaanreiän kautta”. Lindström aikoo esittää maakuntalain uudistuksen yhteydessä toimivallan muutosta niin, että virkamiespäätöksillä ei voida enää purkaa työvoiman tarveharkintaa, vaan päätösoikeus on jatkossa ministerillä.

”Näin estetään alueelliset mahdollisuudet pelata näin vakavalla asialla. Valtiovallan on ensisijaisesti turvattava suomalaisten työntekijöiden työllisyys ja suomalaisten rehellisten yrittäjien toimintaedellytykset, Lindström sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)