Verkkouutiset

Lapsiasiavaltuutettu vaatii hallitusta varautumaan alkoholin haittakulujen kasvuun

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilan mielestä on välttämätöntä, että hallitus varautuu sosiaalihuollon ja terveydenhoidon kulujen kasvuun alkoholilain uudistamisen seurauksena.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Hallituksen tällä viikolla tekemä linjaus alkoholin saatavuuden lisäämisestä ja vahvemman alkoholin tuomisesta laajaan jakeluun kasvattavat sosiaalihuollon ja terveydenhoidon kustannuksia. Eduskuntaan annettavan lakiesityksen vaikutukset on huomioitava jo ensi vuoden talousarvioesityksessä, jota hallitus parhaillaan valmistelee, Tuomas Kurttila vaatii.

Hänen mielestään on hyvin ongelmallista, ettei hallituksen linjaus alkoholilain uudistamisesta ota huomioon uudistuksen tuomia haittavaikutuksia lasten ja perheiden hyvinvoinnille.

– Hallituksen linjauksessa on jäänyt sivuun ihmisryhmä, johon uudistus vaikuttaa suuresti eli alkoholiongelmaisten läheiset ja heistä suurimpana kärsijäryhmänä lapset ja puolisot. Uudistus vaikuttaa perheiden ja läheisten fyysiseen, psyykkiseen, taloudelliseen ja sosiaaliseen hyvinvointiin heikentävästi, Kurttila sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)