Verkkouutiset

”Ministerien lahtaamisen fantasioinnista” Facebook-ryhmässä haluttiin todisteita – tässä

Facebook-ryhmässä ilmaistiin kannatus aseelliselle vallankumoukselle ja ministerin lahtaamiselle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä vaati tiedotteellaan maanantaina, että poliisikunnan syyllistäminen rasistiseksi instituutioksi on lopetettava.

Mikko Kärnä kysyi vasemmistoliiton Li Anderssonilta, minkälainen ongelma puolestaan on se, että yli puolet vasemmistoliiton eduskuntaryhmästä kuuluu Joukkovoima hallituspolitiikkaa vastaan! -Facebook-ryhmään, jossa Kärnän mukaan ”fantasioidaan aseellisella vallankumouksella ja ministerien lahtaamisella”.

Joukkovoiman itsensä mukaan he ovat ”puoluepoliittisesti sitoutumaton kansalaisliike, josta löytyy väkeä joka suunnalta, puolueista ja niiden ulkopuolelta. Meitä yhdistää tyytymättömyys hallituksen surkeaan ja vahingolliseen politiikkaan”.

– Joukkovoiman julkinen ja kaikille avoin keskusteluryhmä on moderoitu, ja asiattomat kommentit voi ilmiantaa ylläpidolle. Rasismille meillä on nollatoleranssi, toisin kuin eräissä toisissa ryhmissä, Joukkovoiman vastauksessa todetaan.

– Toimintatapamme ovat rauhanomaiset joukkomielenosoitukset – seuraavaksi 2.9.2017 Helsingissä. Silloin on mahdollisuus jokaisella osoittaa, mitä mieltä on poliitikkojen löysistä puheista. Toivotamme myös edustaja Kärnän tervetulleeksi – kuunteluoppilaaksi.

Aseelliseen kumoukseen

Joukkovoiman taholta on toivottu, että Mikko Kärnä esittäisi todisteita väitteilleen.

Kansanedustaja lähetti alkuperäisen tiedotteensa mukana kaksi kuvakaappausta Facebook-ryhmästä. Niitä ei tuolloin julkaistu. Verkkouutiset julkaisee tässä oheisena kuvana niistä osan toisesta.

* Kansanedustajan ensimmäinen kuvakaappaus käsitti muutaman vuorokauden takaisen Verkkouutisten jutun, joka kertoi suomalaisesta ministeristä.

Kärnän kuvakaappauksessa Joukkovoima-ryhmän ensimmäinen kommentoija käytti ministeristä herjaavaa termiä ja sanoi, että hänet pitäisi lahdata. Kuvakaappauksen perusteella kommenttia oli kommentoitu ainakin neljä tuntia myöhemmin, eikä viestejä oltu poistettu.

Kuvakaappaus on viestinsä vuoksi julkaisukelvoton. Mikko Kärnän mukaan se oli löydettävissä ryhmän sivulta vielä maanantaina.

* Kansanedustajan tiedotteessaan lähettämä toinen kuvakaappaus näkyy osittain oheisena. Siinä Joukkovoiman ryhmän jäsen kirjoittaa hallituksen jo 100 vuotta sitten koittaneen sananmukaisesti tappaa työväen. Kirjoittajan mukaan jossain vaiheessa voi tulla pää vetävän käteen ”ja sillon voipi tulla rummoo jäläkee”.

Toinen kommentoija toteaa, että hänellä on ukkinsa punaista verta ja hän olisi voinut ajat sitten lähteä eduskuntatalon portaille ”en sano minkä kanssa”. Hän ryhtyy kasaamaan ryhmää Säätytalon eteen.

– Kannatan aseellista vallankumousta, kolmas kommentoija toteaa. Viestiä ei poistettu ainakaan yhdeksän tuntiin.

– Naulan kantaan, neljäs jatkaa.

Mikko Kärnän mukaan kommentit ovat olleet sivuilla useita päiviä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)