Verkkouutiset

PS:n Juho Eerola kyselee osaavatko vihapuhetta seuraavat poliisit arabiaa ja somaliaa

Kansanedustaja Juho Eerola (ps.) on jättänyt kirjallisen kysymyksen, jossa haluaa kiinnittää huomiota vihapuhetta seuraavien nettipoliisien kielitaitoon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Juho Eerolan mukaan vihapuheesta puhuttaessa on ymmärrettävä, ettei se rajoitu kansalliskieliimme vaan on monikulttuurinen vihailmiö.

– Poliisilla pitäisi olla riittävä määrä esimerkiksi somalia ja arabiaa osaavia henkilöitä palveluksessaan, jotta ilmiötä voitaisiin torjua ennen kuin se johtaa todellisiin tekoihin, kuten Tanskassa on jo tapahtunut, hän sanoo.

Eerolan mukaan Tanskassa radikalisoituneilta ulkomaalaisilta saarnaajilta on evätty pääsy maahan. Kielto perustuu salaa kuvattuun dokumenttiin tanskalaismoskeijoissa toimivista saarnaajista.

– Vuonna 2013 muslimisaarnaaja Anjem Chourdary sanoi, että Ison Britannian pääministeri David Cameronin pitäisi kuolla. Pari päivää tämän jälkeen hän matkusti Suomeen, kehotti kuulijoitaan kapinaan ja ennusti, että islamin lippu liehuu vielä jonain päivänä Suomen eduskuntatalon salossa.

– Radikaalisaarnaajat ja muut ääriryhmät pääsevät pälkähästä, jos vihapuheen torjunta rajoitetaan vain kotimaisiin kieliin ja kotimaisiin tekijöihin, Eerola toteaa.

Kirjallisessa kysymyksessä Eerola tiedustelee lisäksi, onko viharikollisuuden torjunnassa painotettu tilanteen kansainvälistä kehittymistä?

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)