Verkkouutiset

”Kammottavaa” – amerikkalaisjulkaisu kertoo Suomen poliisin kehottavan lapsia raportoimaan vanhemmistaan

Uuden Poliisituben kampanjaa arvostellaan rankasti. Lapsia sanotaan kehotettavan vasikoimaan kotoaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Heat Street -julkaisu kirjoittaa Suomessa avatusta Poliisitubesta otsikolla Kammottavaa: Suomen poliisi kehottaa lapsia raportoimaan vanhemmistaan jotka sanovat poliitikoista ilkeitä asioita Facebookissa.

Jutussa esitellään poliisin avaamaa Youtube-kanavaa. Suomen viranomaisten kerrotaan monitoroivan ”vihapuhetta”, jonka termin todetaan laajentuneen käsittämään myös ”halveksivia viestejä poliitikoille”.

Poliisituben videon sanotaan neuvovan lapsia raportoimaan tällaisista heidän vanhempiensa rikoksista. Amerikkalaistoimittaja kirjoittaa saaneensa Alma-tytön videolla puhumasta suomesta käännöksen ja vahvistuksia.

Tytön kerrotaan menevän videolla kertomaan poliisin maskotille Facebookissa poliitikon seinälle kirjoittavan äidin ”tuhmasta teosta”.

”Se näyttää parodialta, mutta se ei ole sitä”, Heat Street toteaa videosta. Julkaisun mielestä uudet lait uhkaavat Suomen paikkaa maailman johtavana sananvapauden maana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)